Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για κτιριο αθηνας κουμουνδουρου


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ
Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών καταγγέλλει την απόφαση ξεπουλήματος του μεγάρου μας από την 15μελή Γενική Συνέλευση της ΣΑΑΠΠ.
Με λύπη ακούσαμε την απόφαση των διοικούντων της ΣΑΑΠΠ στην πώληση του μεγάρου που βρίσκεται στην  οδό Κουμουνδούρου.
Πρόκειται για το μέγαρο αυτό  που ανήκει από  την δεκαετία του ΄20 του προηγούμενου αιώνα στους αρτοποιούς της πόλης μας. Έναν αιώνα μετά έρχεται από τους σημερινούς αρτοποιούς το ξεπούλημά του, πολύ κάτω από την αντικειμενική του αξία. Με απόφαση της 15μελούς Γενικής Συνέλευσης της ΣΑΑΠΠ. Σε συνέχεια μιας  προηγούμενης 15μελούς το πολύ  Γενικής Συνέλευσης που αποφασίστηκε η πώληση.
Τόσο στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση  όπου φέραμε τις αντιρρήσεις μας για την πώληση του μεγάρου, όσο και τώρα στο Διοικητικό Συμβούλιο  στο να μην ξεπουληθεί  ζητήσαμε και συνεχίζουμε να ζητάμε τα κάτωθι:
·         Το μέγαρο πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να απολεσθεί από τα χέρια των αρτοποιών. Δεν βλέπουμε άλλωστε τον λόγο για να γίνει αυτό. Προτείναμε και τότε προτείνουμε και τώρα το αυτονόητο. Να παραμεριστούν οι όποιες άλλες διαφωνίες μεταξύ διοικήσεων ΟΑΕ και ΣΑΑΠΠ και να προχωρήσουν σε συνεργασία ώστε να  παραχωρηθεί δωρεά το μέγαρο προς εκμετάλλευση στους αρτοποιούς όλης της χώρας με ένα μικρό αντάλλαγμα χώρου προς την ΣΑΑΠΠ. Από την στιγμή μάλιστα που γνωρίζουμε  ότι η ΟΑΕ μπορεί να σηκώσει το οικονομικό βάρος για  το εγχείρημα αυτό.
·         Δεν νοείται κατά εμάς καμία άλλη παραχώρηση του μεγάρου προς τρίτους με οποιοδήποτε οικονομικό αντάλλαγμα. Είτε κάτω είτε κατά πολύ πάνω της αντικειμενικής του  αξίας. Το κτήριο πρέπει να παραμείνει στα χέρια των αρτοποιών λειτουργικό και αξιοποιήσιμο. Είναι κρίμα η κατάντια που έχει περιέλθει και ευθύνη για αυτό έχουμε όλοι οι αρτοποιοί τα τελευταία 30-35 χρόνια. Εάν χαθεί παντελώς όμως τώρα την κυριότερη ευθύνη την έχουν αυτοί που αποφασίσανε και αυτοί που αφήσανε να γίνει κάτι τέτοιο.    

Φυσικά, για να μην ξεχνιόμαστε,  θα πρέπει να αναλογιζόμαστε και στο χάρισμα   περιουσίας των αρτοποιών που συντελέστηκε μέσω του ταμείου μας επικουρικής ασφάλισης με την συγκατάθεση μιας άλλης Γενικής Συνέλευσης, αυτής της ΟΑΕ. Από 'τι  φαίνεται ο κατήφορος συνεχίζετε στο να μην μείνει τίποτα όρθιο από όσα χτίσανε οι προγενέστεροι φουρνάρηδες  όλα αυτά τα χρόνια.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου