Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΕΚΤΑΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΨΩΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ



 Αποτέλεσμα εικόνας για ΨΩΜΙ

Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών  εκφράζει τις βαθύτατες ανησυχίες της για την  κατάσταση στην οποία  έχει περιέλθει ο κλάδος όσον αφορά στην προμήθεια αλεύρων στα αρτοποιεία. Ξεκαθαρίζουμε ότι μιλάμε για το βασικότερο διατροφικό προϊόν της λαϊκής οικογένειας, το ψωμί. Αυτό που ισχύει από την πλειοψηφία των μυλωνάδων είναι η προμήθεια αλεύρων με πληρωμή στο φορτηγό.  Εδώ ελλοχεύει ο εξής  κίνδυνος με τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί:  Με τις τράπεζες κλειστές και την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά πως θα μπορέσουν οι συνάδελφοι να προμηθεύονται απρόσκοπτα άλευρα για την παραγωγή ψωμιού έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην  αγορά του;
Σε περίπτωση παράτασης του προβλήματος ποιός εγγυάται ότι δεν θα υπάρξει έλλειψη ψωμιού μέσα από τα αρτοποιεία;  Μιας που οι μικροί βιοτέχνες αρτοποιοί σύντομα δεν θα έχουν την δυνατότητα να αγοράζουν τα απαραίτητα άλευρα για την παραγωγή του.  Σίγουρα ισχύει στην αγορά αυτή τη στιγμή η κίνηση της μόνο με μετρητά λόγω της κατάστασης, αλλά εδώ μιλάμε  για το βασικότερο διατροφικό προϊόν του λαού!! Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί σαν εμπόρευμα αναγκαίο για την οικογένεια το ψωμί το ίδιο με λάμπες και βίδες π.χ.
Η δικαιολογία που προβάλουν ότι χρειάζονται ρευστό οι μύλοι για επαναγορά σιτηρών δεν μας καλύπτει γιατί απλούστατα τα  εμβάσματα στο εξωτερικό έχουν παγώσει, άρα το επιχείρημα δεν ισχύει! Επίσης υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος να έχουμε σοβαρές ανατιμήσεις στην αγορά αλεύρων. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει καμία φιλολαϊκή πολιτική και ότι όλα θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους. Μας φαίνεται αδιανόητο εν μέσω τόσο κρίσιμων εξελίξεων να διακυβεύεται για το λαό τόσο ουσιαστικό πράγμα όπως το ψωμί!
Θα πρέπει εδώ η ίδια η κυβέρνηση να παρέμβει και να μεριμνήσει παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα  έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στη προμήθεια ψωμιού από τα λαϊκά νοικοκυριά.
Επίσης περιμένουμε από την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας, το κύριο συνδικαλιστικό μας όργανο,  να πάρει συγκεκριμένη θέση σε ένα τόσο σοβαρό  πρόβλημα και να πιέσει προς όλες τις κατευθύνσεις πριν το πρόβλημα γίνει υπαρκτό.
Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύψουν σε τυχόν εκβιασμούς κάποιων και να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση. Αν υπάρξουν τέτοια φαινόμενα να καταγγελθούν στα κατά τόπους  σωματεία άμεσα. Οι συνάδελφοι της Αγωνιστικής Κίνησης Αρτοποιών θα βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή και μαζί μας μπορείτε να επικοινωνείτε ανά πάσα στιγμή.
Συνάδελφοι,
Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται!!! Δεν είναι δυνατόν εν μέσω τέτοιας κρίσης που υπάρχει στη χώρα να παίζονται τέτοια παιχνίδια και κάποιοι να βρίσκουν την ευκαιρία για άμεσο πλουτισμό
Καλούμε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα της χώρας να πάρουν θέση και να συνταχθούν δίπλα στο δοκιμαζόμενο λαό. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν περιθώρια για σκοπιμότητες.
Φαίνεται πια ξεκάθαρα ότι η πολιτική της Ε.Ε - κάτι  το οποίο καταγγέλλαμε συνεχώς- μέσω  της κοινής αγροτικής πολιτικής ( ΚΑΠ) διέλυσε την εγχώρια παραγωγή σιτηρών και σήμερα είμαστε εξαρτημένοι από χώρες του εξωτερικού με αποτέλεσμα στις συνθήκες έκτακτης ανάγκης που δημιουργούνται ο λαός να κινδυνεύει να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα διατροφής. Όλα αυτά με τα ευχολόγια όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και τα δεκανίκια τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.     

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καρτέλ των αλευροβιομηχάνων σύσσωμο την Δευτέρα, μέσο των εκπροσώπων τους, απαιτούσαν την προπληρωμή του εμπορεύματος μια μέρα πριν την παράδοση στο αρτοποιείο .
    Στέλνοντας στον πρώτο μύλο που μου έφερε τα μαντάτα μήνυμα και με την άπταιστη ( Γαλλική) μου προφορά, η παράδοση έγινε κανονικά και η πληρωμή στα συμφωνημένα.
    Οι καιροί πονηροί !!!!!!, συνδέεται ένα όνομα αλευροβιομήχανου με ένα όνομα αλυσίδας αρτοποιείων , εδώ φαντάζομαι το αλεύρι δεν θα στερέψει ποτέ…
    Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύψουν σε τυχόν εκβιασμούς κάποιων και να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση. Αν υπάρξουν τέτοια φαινόμενα να καταγγελθούν στα κατά τόπους σωματεία άμεσα. Οι συνάδελφοι της Αγωνιστικής Κίνησης Αρτοποιών θα βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή και μαζί μας μπορείτε να επικοινωνείτε ανά πάσα στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή